Tacopaj

Tacopaj
Smakrikare paj får man leta efter. Att denna tacopaj dessutom är lätt och snabb att tillaga gör inte saken sämre.

Gjorde en överaskningsmiddag till Mamma och henns man.
Så jag skickade i väg dom till min morbor under tiden jag lagade mat.



Mumsigt.



Ingredienser (4 portioner)
  • Deg
  • 2 dl vetemjöl
  • 100 g smör
  • 3 msk vatten
  • Fyllning
  • 400 g nötfärs
  • smör
  • 1 påse tacokrydda
  • 1 dl vatten
  • 2 dl crème fraiche paprika chili
  • 1 stor tomat, skivad
  • 1 peperoni, skivad
  • 3 dl ost, riven


 Tillagning

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Blanda mjöl och smör till en grynig massa.
  3. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop degen.
  4. Låt vila kallt en stund.
  5. Kavla ut degen mellan två bakplåtspapper.
  6. Tryck ut den i en smord pajform. Stick hål i botten med en gaffel.
  7. Förgrädda pajskalet 10 minuter.
  8. Bryn köttfärsen i lite matfett. Tillsätt tacokrydda och vatten. Rör om.
  9. Låt sjuda på svag värme 10-15 minuter. Rör om då och då.
  10. Lägg nötfärsfyllningen i pajskalet.
  11. Bred över crème fraiche.
  12. Fördela tomatskivorna och peperoni ovanpå.
  13. Strö till sist över osten.
  14. Grädda pajen 10-15 minuter.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0